Om klubben

 

Dansk Orchide Klub er en forening under HKH Prinsesse Benediktes protektorat, som har til formål at fremme interessen for og udbrede kendskabet til orkideer, deres dyrkning og deres anvendelse.


Dansk Orchide Klub blev stiftet d. 24. september 1960. Klubben har i dag ca. 800 medlemmer og består af seks lokalklubber:

  • Sjællands Orchide Klub (SOK)
  • Lolland-Falsters Orchide Klub (LFOK)
  • Jydsk Orchide Klub (JOK)
  • Sydjydsk Orchide Klub (SJOK)
  • Orkidé Klubben Fyn (OKF)
  • Nordjysk Orkide Klub (NOK)

Klubben udgiver tidsskriftet "Orkideer" i samarbejde med Norsk Orkideforening. "Orkideer" udkommer seks gange årligt.

Kontingentet består af et DOK kontingent på DKK 300,- og et lokalklub kontingent. Lokalklubberne fastsætter selv deres kontingent, hvorfor der er forskel på prisen afhængigt af lokalklubmedlemskab. Se de enkelte lokalklubbers side for yderligere oplysninger. Medlemmer bosiddende udenfor Danmark kan efter ønske undlade at tegne lokalklubmedlemsskab.

Dansk Orchide Klub har et bibliotek, hvor medlemmerne kan låne bøger om orkideer. Det koster kun låneren at betale portoen til bøgernes forsendelse. Biblioteket abonnerer også på en række udenlandske orkidetidsskrifter. Disse tidsskrifter indgår i cirkulationskredse. Her betaler man portoen til forsendelse til næste låner.

Lokalforeningerne arrangerer møder med foredrag om orkideer og orkidedyrkning. På møderne er der ofte salg af planter og plantemateriale. Herudover arrangeres ekskursioner til udstillinger og besøg på orkidegartnerier i ind- og udland.

Senest ændret Mandag, 05 november 2018 14:26